Cephe Giydirme Sistemleri?
Silikonlu Cam Cepheler
Kapaklı Cam Cepheler
Transparan Cam Cepheler
Işıklık (Tavan Aydınlatma Sistemleri)
Kompozit Panel Kaplamalar
-
-
-
-
-
-
Giydirme cephe nedir?

 

Giydirme cephe binaların ve yapıların dış yüzeylerine çeşitli kaplama elemanlarıyla kapatılmasıdır. Özellikle son yıllarda giydirme cephe sistemlerinin kullanımında hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu sektörün bu denli tercih edilmesinin ana nedeni ise sistemin hızlı montajı ve binaya kattığı estetik görünümdür. Geleneksel yöntem diye tabir ettiğimiz tuğla veya betonarme duvarlara oranla daha az, ancak daha nitelikli işçilik isteyen dış cephe sistemlerinin hiç kuşku yok ki ilerleyen dönemlerde kullanımı daha da artacaktır.

Giydirme Cephelerin Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

• Bina sakinlerini güneş ışınlarından ve zararlı dış etkilerden korur. • Çevre koşullarının (yağmur.rutubet vb) binaya etkisini azaltır. • Bu tip sistemlerde geleneksel yöntemlere göre daha iyi ses ve ısı yalıtımı mümkün olabildiği için büyük bir enerji tasarrufu sağlamaktadır. • Bina bakım ve onarım masrafları minimuma iner. • Dikkat çekici ve estetik tasarım ve renk tonları renkli camları ayrı ile binaya güzellik katar. • Montajı diğer sistemlere oranla daha hızlı ve hata payı daha azdır. • Normal duvarlardan daha hafif olduğu için binanın statiğine olumlu katkı sağlar, çünkü bir binanın dayanımı duvarlarının sağlamlığıyla değil taşıyıcı sisteme binen yük ile daha çok ilintilidir.

UYGULAMA ALANLARI Özel binalar ve yapılar , Hastaneler , Fabrikalar , Oteller , Okullar , Kamu hizmet binaları , Konutlar , Alışveriş merkezleri , Havaalanları , Bankalar , İş merkezleri , Mağazalar.

 

Silikonlu Cam Cepheler

 

Silikonlu Cam Cepheler Mimari projesine uygun olarak, betonarme döşemeye galvanizli çelikten mamul ankrajlarla tespit edilmiş, düşey elemanlar ile bunlara bağlanan yatay kayıtlardan oluşur. Düşey elemanlar üzerinde, yatay elemanların dilatasyonlarını alacak EPDM contalar kullanılır.Alüminyum profiller arasındaki sızdırmazlığın sağlanması ve alüminyum profiller ile cam temasını kesen EPDM fitiller kullanılır. Alüminyum profiller arasındaki sızdırmazlığın sağlanması ve alüminyum profiller ile cam temasını kesen EPDM fitiller kullanılır.Dıştan bakıldığında cephede camlar arasında yatayda ve düşeyde 15 mm genişlikte epdm fitilli cam cama derzler görünür. Camlar hazırlanan alüminyum kasetlere strüktürel silikon malzeme ile DIN 51376 ve ISO 8339 standartlarına uygun şekilde yapıştırılır. Minimum 4 günlük emniyetli kürlenme süresinin tamamlanmasının ardından, şantiyeye sevk edilir ve iskele yardımı ile alüminyum cephe iskeleti üzerine monte edilir. Strüktürel silikonlu cam cephelerde inox makas, gizli kanat kolu ve karşılığı montajı yapılarak İtalyan açılır gizli kanat uygulaması yapılabilir.

      

Kapaklı Cam Cepheler,

Kapaklı Cam Cepheler Mimari projesine uygun olarak, betonarme döşemeye galvanizli çelikten mamul ankrajlarla tespit edilmiş, düşey elemanlar ile bunlara bağlanan yatay kayıtlardan oluşur. Düşey elemanlar üzerinde, yatay elemanların dilatasyonlarını alacak EPDM contalar kullanılır. Alüminyum profiller arasındaki sızdırmazlığın sağlanması ve alüminyum profiller ile cam temasını kesen EPDM fitiller kullanılır.Dıştan bakıldığında cephede camlar arasında yatayda ve düşeyde 50 mm eninde klasik kapak diye tabir edilen alüminyum profiller görünür. Camlar iskele yardımı ile alüminyum cephe iskeleti üzerine cam takozları kullanılarak yerleştirilir.Cam derzlerinden alt ve üst kapak profili montajı yapılır. Üst kapak profili farklı kesitlerde tasarlanabilir. Ayrıca alt ve üst kapak profilleri sadece düşey veya yatay derzlerde uygulanarak, yarı kapaklı (düşey kapaklı ve yatay kapaklı) cepheler yapılabilir. Yarı kapaklı cephelerde cam cama derzlerde sızdırmazlığı sağlamak için ultraviyoleye dayanıklı silikonlar kullanılır. Klasik kapaklı cam cephelerde İtalyan açılır gizli kanat uygulaması yapılabilir. Bu uygulamada gizli kanat ve kasa profili, inox makas, gizli kanat kolu ve karşılığı montajı yapılarak İtalyan açılır gizli kanat imalatı yapılır. Kanat camları hazırlanan alüminyum kasetlere strüktürel silikon malzeme ile DIN 51376 ve ISO 8339 standartlarına uygun şekilde yapıştırılır. Minimum 4 günlük emniyetli kürlenme süresinin tamamlanmasının ardından,şantiyeye sevk edilir ve alüminyum cephe iskeleti üzerine monte edilir. Klasik kapaklı cam cephelerde ısı yalıtımlı alüminyum doğamadan imalatı yapılan tek eksen, çift eksen, vasistas kanat uygulaması da yapılabilir. 

 

 

Transparan Cam Cepheler

 

Transparan Cam Cepheler Lamine tek cam veya ısıcamlar, özel paslanmaz rotiller, paslanmaz tutucular yardımıyla projeye özel olarak tasarlanan çelik, çelik gergili, cam kolon ve kiriş sistemleri üzerine mekanik olarak bağlanır. Cam derzlerin sızdırmazlığı için ultraviyoleye dayanıklı silikonlar kullanılır.Bu sistemlerde taşıyıcı elemanlar mimari istekler doğrultusunda yapılabilir. 

                   

Işıklık

 

Işıklık Montajı yapılmış olan taşıyıcı çelik konstrüksiyonun üzerine, özel kesitli kondens kanallı alüminyum düşey ve yatay profiller ile cam montajı için ikinci bir konstrüksiyon oluşturulur. Hazırlanan camlar cam takozları yardımıyla, hazırlanan alüminyum konstrüksiyon üzerine yerleştirilir. Cam derzleri silikon ve butil bant ile kapatılarak, kapak profili montajı yapılır. Yatay derzlerde su akışını kesmeyecek şekilde ince kesitli kapak profili kullanılır. Alüminyum profiller ile cam temasını kesen EPDM fitiller kullanılır. Işıklık uygulamalarında dışa açılır kanat yapılabilir. Işıklık kanatları manuel mekanizma veya motorlu açkı mekanizmaları ile kumanda edilebilir. Duman, yağmur, rüzgar sensörleri ile donatılarak bina otomasyon sistemlerine bağlanabilir

 

        

Kompozit Panel Kaplama

 

Kompozit Panel Kaplama Alüminyum Kompozit levhalar binaların deş cephe ve iç mekânlarında kullanılmak üzere geliştirişmiş yapı malzemesidir. Standart üretim ölçülerinin yanı sıra isteğe bağlı özel ölçülerde boyalı yüzeyi yüksek dayanımlı koruma filmi ile kaplanmış halde temin edilebilmektedir. Pek çok renk ve doku seçenekleri mevcuttur. İstendiğinde yangına dayanıklı (tutuşmaz) özellikli olarak üretilebilmektedir.

Kompozit levha; dış yüzey 0,5 mm kalınlığında yüksek dayanımlı lumiflon bazlı fluorocarbon boyalı aluminyum levha, ara dolgu malzemesi 3 mm kalınlığında "yangına dayanıklı(tutuşmaz)" özel mineral dolgu/çekirdek, İç düzey 0,50 mm kalınlığında servis boyalı alüminyum levhadan oluşmaktadır. Kompozit Levhanın Avantajları: • Betonarme ve duvar imalatında meydana gelen her türlü uygulama hatalarını gidererek hassas hatlar oluşturulmasını sağlar, • Binalardaki ısı, su, ses izolasyonlarının kolaylıkla uygulanmasını sağlar. • Bina dış cephelerinde bakım, onarım gibi işletme giderlerini minimuma indirir, • Binalara, çağdaş bir görünüm kazandırır, • Hafiftir, kolay işlenir, istenilen ebatta kesilebilir, şekillendirilebilir, • Farklı renk ve doku seçenekleri vardır.

 

         

--

                     

 

                   

 

    

-

 

 

       

-

 

                        

 

                     

-

 

-

 

 

-

 

 

TANER PEN - Pimapen PVC Pencere Sistemi Üretici Bayii

Karacabey Devlet Hastanesi Karşısı No:54 KARACABEY / BURSA

0224 676 91 22 – 0224 676 90 08 – 0533 388 57 73

http://www.tanerpen.com info@tanerpen.com

..